Σπόροι κάνναβης
0

Τι είναι οι σπόροι κάνναβης;

Οι σπόροι αυτοί προέρχονται από το φυτό Cannabis sativa και περιέχουν μια μεγάλη γκάμα από ωφέλιμα για τον οργανισμό απαραίτητα αμινοξέα αλλά και λιπαρά οξέα χρήσιμα για την διατήρηση μιας καλής υγείας. Συγκεκριμένα είναι από τις λίγες φυτικές τροφές που όχι μόνο συγκεντρώνει τόσο πολλά ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και περιέχει σε τόσο ιδανικές αναλογίες τα καλά λιπαρά οξέα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών της ανθρώπινης ζωής.

Οφέλη των σπόρων κάνναβης για την υγεία

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι σπόροι κάνναβης θεωρούνται μια από τις πιο υψηλής διατροφικής αξίας τροφές του πλανήτη, αφού περιέχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και τα απαραίτητα καλά λιπαρά οξέα σε μια ιδιαίτερα χρήσιμη για την υγεία του ανθρώπου αναλογία.

Οι σπόροι κάνναβης είναι επίσης και μια πάρα πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για απώλεια βάρους, αλλά και για μια υγιεινή διατροφή για συντήρηση του σωματικού βάρους.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως οι σπόροι κάνναβης, ακριβώς επειδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό αμινοξέα, είναι μια ιδανική πηγή πρωτεϊνών. Ενδείκνυνται μάλιστα για διατροφή από vegetarians και vegans.

Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο αλλά και βιταμίνη Ε που είναι και μια σημαντική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων για τον οργανισμό.

Βιολογικοί σπόροι κάνναβης στο paneri.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
X